MASK-PRO REGENERUJĄCO-LECZNICZA MASKA POZABIEGOWA (1 szt.)
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Opis
Maska pozabiegowa Mask Pro dzięki unikalnemu składowi i wykorzystaniu nanowłókien, skutecznie łagodzi podrażnienia skóry po różnych zabiegach medycyny estetycznej i/lub kosmetologii, takich jak: peelingi chemiczne, zabiegach z wykorzystaniem fali uderzeniowej, depilacji laserowej, zabiegach laseroterapii wykonywanych w okolicach twarzy czy z wykorzystaniem lasera frakcyjnego.
SKŁADNIKI AKTYWNE:
Komórki macierzyste z wąkrotki azjatyckiej (Centella asiatica) wpływają na regenerację naskórka oraz redukują i koją zaczerwienienia, które mogą powstać bezpośrednio po zabiegu medycznym lub kosmetycznym. Substancja działania przeciwzapalnie i zwężającą naczynia, ogranicza degradację kwasu hialuronowego oraz poprawia strukturę skóry, zwiększa jej jędrność i elastyczność.
Acetylo-Heksapeptyd to niskocząsteczkowy peptyd, który jest substratem toksyny botulinowej, dzięki czemu blokuje skurcze mięśni odpowiedzialnych za powstawanie zmarszczek mimicznych. Heksapeptyd hamuje powstawanie i likwiduje istniejące zmarszczki mimiczne, stymuluje produkcję kolagenu w skórze, dba o prawidłowe nawilżenie skóry.
EGF, czyli naskórkowy czynnik wzrostu pozytywnie wpływa na przyśpieszenie wzrostu komórek nabłonkowych, dzięki czemu regenerowany jest uszkodzony obszar. Naskórkowy czynnik wzrostu zawarty w masce pozabiegowej Mask Pro wzmacnia barierę naskórkową i zwiększa syntezę macierzy pozakomórkowej. Dodatkowo substancja przyspiesza odnowę skóry, stymuluję produkcję nowego kolagenu oraz pozwala zapobiegnąć powstawaniu nowych zmarszczek czy bruzd.
Bioceluloza to nanomateriał wykorzystywany w maskach pozabiegowych w płachcie Mask Pro. Dzięki zastosowaniu w materiału bazującego na nanowłóknach, który bardzo precyzyjnie przylega do skóry, maski Mask Pro dostarczają aktywne składniki do skóry właściwej. Maska pozwala na pokrycie aż 98,5% powierzchni twarzy, w tym najdrobniejsze zmarszczki czy pory.
Bioceluloza to wysoce spolimeryzowany związek, który powstaje w wyniku fermentacji wody kokosowej i acetobacter xylinum.